Krabice od bot Kolpingova rodina Moravský Krumlov na YouTube Kolpingova rodina Moravský Krumlov na Facebooku

Kdo jsme...

Co je Kolpingova rodina Moravský Krumlov? Jsme lidé, občané, rodiče dětí navštěvujících místní základní školy, maminky, tátové, synové a dcery, potkáváme se na mších svatých, ale i na dětských hřištích. Pojí nás touha vytvořit společenství navzájem se podporujících rodin, které vychází z Římskokatolické farnosti Moravský Krumlov, ale nejsou jí ohraničeny. Jsme otevřené společenství i pro ty, kteří se nehlásí k víře, ale jsou ochotní přijmout duchovní vedení našeho spolku a přítomnost modlitby.

Proč se setkáváme? Naše pohnutky jsou rozmanité, i schopnost se otevřít a podělit se o ně. Ale to, co je nám všem blízké je potřeba sdílení starostí, radostí a především víry v Boha. Právě On nás vede k odvážnému vykročení z chráněných zdí kostelů a fary do sekulárního okolí.

Kolpingovo dílo ČR se podle svého zakladatele snaží reagovat na aktuální potřeby a problémy společnosti a pomáhá lidem hledat východiska ze složitých životních situací. Vzorem nám je Adolph Kolping, který řekl: „Bolesti doby vám ukážou, co máte dělat.“

Adolph Kolping

Blahoslavený Mons. Adolph Kolping (8. prosince 1813, Kerpen, Německo4. prosince 1865, Kolín nad Rýnem) byl německý katolický kněz, sociální reformátor a zakladatel tzv. Kolpingova díla, rozsáhlé sociální federace zajišťující, zejména mladým lidem, vzdělání a podporu v nouzi. Je blahoslaveným římskokatolické církve, kde se jeho památka slaví 6. prosince.

Napsali o nás:

Modlidba Kolpingovy rodiny

Modlitba Kolpingovy rodiny

Pane Ježíši Kriste, hlásání Tvého poselství a jeho uvádění v život je

úkolem, který jsi svěřil církvi. Děkujeme Ti za Tvoji důvěru, kterou

jsi v nás lidi vložil. Děkujeme Ti také za osobu Adolpha Kolpinga,

který nám je vzorem při plnění Tvého úkolu. Sešli nám dary, pomocí

kterých on uskutečnil své poslání zde na zemi: víru a sebedůvěru,

opravdovost a radost, odpovědnost a solidaritu. Posiluj naši víru a

odhodlání neutíkat před problémy světa a probuď v nás naději, že

všude tam, kde pečujeme o lidi a jejich potřeby, zanecháváme také

radost. Upevni lásku, se kterou pracujeme na rozvoji Církve a lidské

společnosti. Naše společenství v Kolpingově díle nechť se podobá

Tvému království, které očekáváme.

Amen.

Naši vedoucí a instruktoři

Jestli Vás zajímá, kdo se letos bude o Vaše děti starat na tradičním táboření Pod Templštýnem od 3. do 10. července 2020, pojďte a seznamte se!

Áďa Loni s námi jela poprvé, ale mohli jste ji potkat na jiných táborech, většinou právě pod Templštýnem - zná to tam jako své boty, takže se s ní neztratíme! Áďa je náš smíšek a nikdy s ní není nuda! SUPERSCHOPNOST: smích. Áďa studuje na Gymnáziu Moravský Krumlov. Jejími koníčky je spánek, tanec a četba. Ráda posedí v parku s dobrou knížkou a nebo v knihovně, kde může nikým nepozorována relaxovat. Mimo jiné má ráda i hudbu - jejím posloucháním dokáže strávit i hodiny. Ráda kdykoliv s čímkoliv pomůže, ale užije ji i na rošťárny.

Gonďa Minulý rok s námi byla prvně, ale tábor i děti si zamilovala a nenechá nás ve štyku ani letos. Gonďa je prostě sympoška, se všemi si najde společnou řeč, umí vyslechnout, podpořit i poradit a určitě si ji všichni zamilujete! Ale pozor na ni, trocha té soutěživosti jí také nechybí. SUPERSCHOPNOST: empatie. Gonďa studuje na Gymnáziu Tomáše Garrigua Masaryka v Zastávce u Brna. Mezi její záliby patří hlavně čtení, chození na túry, cestování a poslouchání hudby.

Kiki Byla s námi oba předchozí roky a můžeme s ní počítat i letos. S ní se děti skvěle proběhnou a zasportují si! SUPERSCHOPNOST: pohyb. Kiki studuje na Gymnáziu Matyáše Lercha v Brně. Miluje sport - ať už je to florbal, volejbal, přehazovaná či házená -  a úžasně maluje, i když to nerada přiznává. Je zodpovědná a ráda pomáhá druhým. Dálee tichá a klidná, jen tak něco ji nevytočí, a přesto je s ní ohromná zábava a je velice soutěživá.

Anna Nechyběla na obou předchozích táborech a moc si to s námi užila! Má blízko k dětem a možná z ní jednou bude učitelka, třeba matematiky, kterou má ráda. Pomáhá druhým na různých charitativních akcích. SUPERSCHOPNOST: síla. Anna studuje na Gymnáziu Kapitána Jaroše v Brně. Ráda hraje na hudební nástroje, poslouchá hudbu, maluje a zpívá. Na sportování ji moc neužije, ale také tomu občas dá šanci, koneckonců hra na bicí by se teoreticky jako sport počítat mohla.

Maruška Jako instruktorka jezdí na tábory už čtyři roky - s námi byla oba předchozí roky. Máme tu velice nadějnou budoucí pedagožku! SUPERSCHOPNOST: láska. Maruška studuje střední pedagogickou školu v Brně. Ráda se směje, zpívá, hraje na kytaru, cestuje, peče a sportuje. Moc ráda tráví čas s přáteli a rodinou. Děti jsou pro ni, jak sama říká, takové ztělesněné štěstí, hodně jí toho dávají, a tak se jim to snaží také oplatit, a protože si praxe s nimi přes školní rok opravdu užívá, tak jezdí na tábory, aby se jí nestýskalo.

Generál Díky oslovení Generál, jste jistě pochopili, že na našem táboře všemu šéfuje a vše udržuje v chodu. Jak můžete vidět, tak díky vousům budí respekt, ale je to hrozně super kluk. Za čas strávený s dětmi, hy s nimi hrané a slova s nimi prohozená, by nevyměnil za nic! SUPERSCHOPNOST: kuráž. Generál studuje/maturuje na Gymnáziu Moravský Krumlov. Až odmaturuje má v plánu věnovat se mezinárodním vztahům a politologii. Rád hraje na kytaru a zpívá, dále má rád i sport, výzvy, trávení času s lidmi, co má rád, a zábavu.

Rescue Man Byl s námi i oba minulé roky právě jako zdravotník. Bebíček, co pofoukal, škrábanců, co ošetřil a pijáků, co vytáhl, bylo nespočet, je to prostě pravý a nefalšovaný Rescue Man. SUPERSCHOPNOST: život. Náš Rescue Man studuje/maturuje na Střední zdravotnické škole Jaselská v Brně. V jedné písničce od OneRepublic se zpívá „Would you rescue me? Would you get my back? Would you take my call when I start to crack?“, no, on by jistě odpověděl „Yes, I would!“. Rád poslouchá hudbu, zajímá se o historii a vzdělává se v oboru zdravotnictví.

Míňa Loňský rok s námi byl na táboře poprvé, ale jako vedoucí se rozhodně osvědčil a děti ho zbožňují. Jde do každé vzrušující výzvy a vždycky skvěle obstojí. K dětem má blízko, s mladším bráškou si užívá nejednu zábavnou situaci. SUPERSCHOPNOST: kouzla. Míňa studuje/maturuje na Gymnáziu Moravský Krumlov a rozhodně o něm ještě uslyšíme, má namířeno na práva.

Lidka Byla s námi už loni a díky zkušenostem z vyučování na gymnáziu se jen tak něčeho nezalekne - jede s námi i letos! SUPERSCHOPNOST: odvaha. Lidka učí na Gymnáziu Moravský Krumlov. Ale rozhodně to není takový ten typ nepříjemné, náladové a nepřející profesorky, Lidka je pravý opak! Takto hodný, milující a obětavý člověk se jen tak nevidí.

Podporují nás

Jihomororavský kraj