Krabice od bot Kolpingova rodina Moravský Krumlov na YouTube Kolpingova rodina Moravský Krumlov na Facebooku

Kdo jsme...

Co je Kolpingova rodina Moravský Krumlov? Jsme lidé, občané, rodiče dětí navštěvujících místní základní školy, maminky, tátové, synové a dcery, potkáváme se na mších svatých, ale i na dětských hřištích. Pojí nás touha vytvořit společenství navzájem se podporujících rodin, které vychází z Římskokatolické farnosti Moravský Krumlov, ale nejsou jí ohraničeny. Jsme otevřené společenství i pro ty, kteří se nehlásí k víře, ale jsou ochotní přijmout duchovní vedení našeho spolku a přítomnost modlitby.

Proč se setkáváme? Naše pohnutky jsou rozmanité, i schopnost se otevřít a podělit se o ně. Ale to, co je nám všem blízké je potřeba sdílení starostí, radostí a především víry v Boha. Právě On nás vede k odvážnému vykročení z chráněných zdí kostelů a fary do sekulárního okolí.

Kolpingovo dílo ČR se podle svého zakladatele snaží reagovat na aktuální potřeby a problémy společnosti a pomáhá lidem hledat východiska ze složitých životních situací. Vzorem nám je Adolph Kolping, který řekl: „Bolesti doby vám ukážou, co máte dělat.“

Adolph Kolping

Blahoslavený Mons. Adolph Kolping (8. prosince 1813, Kerpen, Německo4. prosince 1865, Kolín nad Rýnem) byl německý katolický kněz, sociální reformátor a zakladatel tzv. Kolpingova díla, rozsáhlé sociální federace zajišťující, zejména mladým lidem, vzdělání a podporu v nouzi. Je blahoslaveným římskokatolické církve, kde se jeho památka slaví 6. prosince.

Napsali o nás:

Naše prezentace

Modlidba Kolpingovy rodiny

Modlitba Kolpingovy rodiny

Pane Ježíši Kriste, hlásání Tvého poselství a jeho uvádění v život je

úkolem, který jsi svěřil církvi. Děkujeme Ti za Tvoji důvěru, kterou

jsi v nás lidi vložil. Děkujeme Ti také za osobu Adolpha Kolpinga,

který nám je vzorem při plnění Tvého úkolu. Sešli nám dary, pomocí

kterých on uskutečnil své poslání zde na zemi: víru a sebedůvěru,

opravdovost a radost, odpovědnost a solidaritu. Posiluj naši víru a

odhodlání neutíkat před problémy světa a probuď v nás naději, že

všude tam, kde pečujeme o lidi a jejich potřeby, zanecháváme také

radost. Upevni lásku, se kterou pracujeme na rozvoji Církve a lidské

společnosti. Naše společenství v Kolpingově díle nechť se podobá

Tvému království, které očekáváme.

Amen.

Podporují nás

SAINT-GOBAIN ADFORS CZ s.r.o.
Jihomororavský kraj
Kolpingovo dílo